Новини

Азбука на кремовете – BB, CC, DD, и разликата между тях

Грижата за кожата на лицето вече може да се сведе до две букви, когато избираме кремове. Това са BB, CC и DD продуктите, които са далеч от предимствата на фон дьо тена като параван за несъвършенствата, но могат да го детронират като фаворит в определени стъпки от бюти рутината ни.

Как да разбираме „азбуката“ на красотата и какви ползи за кожата се крият зад всеки инициал?

BB кремове

Името идва от Beauty Balsam (б.а. „Балсам на красотата“). Пионерите в революцията на цветните хидратанти за лице могат да бъдат нанесени директно на почистена кожа, стига тя да е нормална. При кожите от мазен към смесен тип е препоръчително да използвате матиращ флуид, или друг вид основа.

Ако търсите свежо излъчване и озаряващ ефект, този продукт може да намери трайно място в козметичния ви несесер. Колкото по-фин слой от крема нанасяте, толкова по-добре кожата ви ще отразява светлината.

Палитрата на BB кремовете е малка и е лесно да си изберете цвят, дори на око, без да се налага да се цапате с тестери. Повечето вече  имат и SPF фактор.  

CC кремове

Тук кодировката на името е Colour Correction (б.а. „Корекция на цвета“). Този крем е по-лек като консистенция от BB продукта и обикновено бори зачервяванията чрез разсейващи светлината частици. Има добра покривност и осигурява дълготраен сияен вид.  

DD кремове

Абревиатурата идва от Daily Defence (б.а. Ежедневна защита). Тези кремове събират супер силите на BB и CC продуктите, само че основната им задача е да се борят със стареенето. Намаляват бръчки, изглаждат фини линии, балансират тена и защитават чувствителните зони на лицето.

Специалистите на Skin Systems ще ви преведат с грижа през целия процес на овладяване на несъвършенствата на кожата ви. Запишете час за консултация на: +359 894 441 080.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK