Новини

Как да се отървем от тъмните кръгове и торбичките под очите?

Торбичките под очите и тъмните кръгове са може би един от най-честите проблеми, свързани с красотата и почти няма жена на тази планета, която да не се е сблъсквала с тях. Торбичките под очите ни карат да изглеждаме уморени, а тъмните кръгове дори болни – неприятна ситуация, особено ако ви предстои важна среща.

Е, няма място за притеснение! След като сте попаднали на нашата статия следващият път, когато се сблъскате с тези проблеми, ще бъдете подготвени.

Какви са причините да се появяват торбички под очите?

Очите могат да подуят по няколко причини – липса на сън, стрес, контактни лещи, плач, дерматит, алергична реакция, лоша диета и разбира се генетично предразположение.

Ето какво може да направите:

  • Спете поне по 7 часа на денонощие.
  • Стриктно проверявайте съставките на всичко, което слагате на лицето си, може би сте алергични към някоя от тях.
  • Ако използвате козметика със слънцезащитен фактор, избягвайте зоната около очите.
  • Пийте много вода - когато тялото е добре хидратирано, има по-малък шанс да задържите вода, която да причини подуване на зоната под очите и някои други части от тялото.
  • Не търкайте очите си - колкото и да сте изморени, постарайте се да ограничите максимално този навик.
  • Намалете приема на сол.
  • Избягвайте алкохола.
  • Спете по гръб – Това е една от най-добрите позиции за запазване младежкия вид на кожата, тъй като не притискате лицето си във възглавницата и циркулацията на кръвта е нормална.
  • Ограничете колкото е възможно работата пред компютър. Ако работата ви е пред екран опитайте се на всеки час да си давате по 5 минути почивка. Затворете за малко очи, отидете до прозореца, а ако имате възможност излезте навън за кратко.

Бонус хитринки за бързо справяне с уморените очи:

  • Студена лъжица – Много просто и много ефективно! Оставете една лъжица във фризера за 10 минути, след това я наложете върху очите си за кратко. Студенината на лъжица ще задейства кръвоносните съдове и ще помогне за стягане на кожата около очите.
  • Пакетче чай – Черният и зеленият чай са страхотен лек за подпухналостта под очите. Те съдържат кофеин, който свива малките кръвоносни съдове около очите. Също, съдържат противовъзпалителни свойства и намаляват отока. Билковите чайове пък могат да успокоят зачервявания и възпаления. Накиснете две пакетчета чай в гореща вода за няколко минути, след това ги оставете в хладилника за 10 минути, поставете върху очите си отново за 10 минути и се отдайте на заслужена почивка.
  • Краставица - Студените краставици са чудесен лек за торбички под очите. Ензимите в нея ще помогнат за намаляване възпалението, за стягане на кожата, а също така ще помогнат да се отървете от тъмните кръгове около очите. Нарежете една краставица на по-дебели колелца, приберете ги в хладилника за 10 минути. Поставете студените резени върху клепачите си за около 10 минути или докато станат топлят.

 

Ако нито един от тези трикове за красота не помогне, то най-вероятно сте генетично предразположени към това. В този случай най-добрата препоръка е консултация със специалист на Skin systems group, където могат да възвърнат така желания от всички нас изразителен поглед.

https://skinsystems.bg/bg/department/blefaroplastika

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK