Новини

Как да защитим кожата си през зимата?

Зимата носи не само сняг, дъжд и студен вятър, но множество предизвикателства за кожа ни. Новият сезон налага да вземем навременни мерки срещу студеното време и да се погрижим за щетите по кожата ни, които е нанесло слънцето през лятото. Добрите практики на специалистите ще ви помогнат да навлезете в новия сезон с лекота и да се превърнете в повелителка на зимата.

Нов живот за кожата след лятото

Първото, на което следва да обърнем внимание, са щетите, които ни е причинило слънцето през лятото. Дерматолози споделят, че през есента и зимата обикновено има най-много пациенти с оплаквания следствие на слънчево изгаряне. В дългия списък със щетите, които може да причини слънцето, най-често фигурира хиперпигментацията. Затова, независимо от сезона и метеорологичните условия, не забравяйте слънцезащитния си крем.

Суха кожа

Ниската влажност и отризателни температури, вятърът и климатиците са враг номер 1 на кожата ни през този период. В комбинация с едно прекарано изгаряне от летните месеци, сухата кожа може да стане доста проблемна, както и свсем логично – да ни кара да изглеждаме поне с няколко годинки по-възрастни. Ето защо е важно възможно най-бързо да включите в skincare рутината си специализирани кремове за суха кожа, които хидратират моментално, освежават тена и го изглаждат.

Не използвайте една и съща козметика за лятото и за зимата

Ако лекият хидратиращ крем, който е вършел чудеса с кожата ви през лятото, то през зимния период трябва да се сдобиете с по-мазен. Обичайните леки кремове и лосиони трябва да бъдат заменени с по-наситени, силни и плътни текстури, защото осигуряват по-добра защита от вредните външни влияния като вятър, прах или изсушаване, причинено от висока температура в помещенията през зимата.

Още съвети, свързани с грижата за кожата, може да потърсите от специалистите на болница „Скин Системс”.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK