Новини

Какво знаем за целулита (портокаловата кожа)?

Забързаното ежедневие, лошата храна и липсата на спорт водят до проблеми сред всички възрасти през 21 век. Все повече млади хора, независимо от телосложението им се сблъскват целулита. Но, какво го причинава, как да го премахнем и как да се предпазим от него, ще разгледаме в днешната статия.

Какво е целулита?

Целулитът е името на струпвания от мазнини, които се притискат към съединителната тъкан под кожата ви. Често се появява по бедрата, корема и дупето. Целулитът прави повърхността на кожата ви да изглежда набръчкана или да изглежда на трапчинки.

Кого засяга и на какво се дължи?

Целулитът се наблюдава повече при жените, но не е изключен и при мъжете. Около 80 - 90% от всички жени са имали или имат целулит.При мъжете този процент е сведен до 10%.

Генетиката, полът, възрастта, количеството мазнини по тялото и дебелината на кожата ви определят колко целулит имате и колко видим е той. С напредване на възрастта кожата  губи еластичност и може да направи  целулита по-видим . Напълняването от своя страна, също е фактор за поява на целулит.

Въпреки че хората със затлъстяване имат ясно изразен целулит, не е изключено да забележим това явление и при  много слабите хора.

Целулитът може да бъде причинен от:

  • хормони
  • лоша диета
  • нездравословен начин на живот
  • натрупани токсини
  • генетика
  • качване на тегло
  • липса на спорт/активен начин на живот
  • бременност

Целулитът, въпреки упористостта си, може да бъде премахнат, чрез съвкупност от действия и промени. Необходимо е да се приема повече вода, да се наблегне на здравословното хранене, като се премахнат мазните, тежки храни и да се спортува повече. Въпреки всичко, дори част от спортуващите хора имат целулит. Тук на помощ идват масажите и козметичните процедури, отговорни за безупречната кожа на голяма част от дамите

 

За повече информация, относно тези процедури, може да се обърнете към специалистите на МБАЛ ‘’Скин Системс’’.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK