Новини

Кои основни съставки на кремовете за лице са най-подходящи спрямо възрастта?

Две са основните „царици“ на съставките в кремовете през последните години – хиалуроновата киселина и колагенът. И двете са естествени за тялото, но изпълняват различни функции, свързани с добрия външен вид.

В зависимост от състоянието на кожата ви, ще имате нужда от допълваща грижа с една от двете съставки, за да постигнете целите си, но коя да изберете? За да решите тази задача по предмета „естествена химия на красотата“, ние сме ви подготвили кратко бюти помагало:

Използвайте колаген, ако имате зряла кожа и искате да подобрите нейната еластичност и младежки вид.

Тъй като започваме да губим колаген още между 20-тата и 30-тата година, ако наближавате или сте навършили 30, продуктите с колаген могат да помогнат за забавянето на първите признаци на стареене. Бихте могли да използвате козметика с хиалурон сутрин за овлажняване и козметика с колаген вечер за anti-age грижа, за да отговорите на всички нужди на кожата.

Използвайте хиалурон, когато искате оптимална хидратация за кожата.

Ако имате млада кожа с първи фини линии и признаци на стареене, хиалуроновата киселина може да помогне бързо да възвърнете свежестта и да изгладите кожата.Продукти с хиалуронова киселина могат да се използват и от по-възрастни дами за допълнителна хидратация като стъпка от ежедневната грижа за кожата, например сутрин.

Приемът на колаген и хиалуронова киселина според дерматолозите трябва да се забранява на хора, алергични към риба. Трябва да внимават с употребата на тези добавки и онези, които имат някаквоавтоимунно заболяване.

Ако имате нужда от допълнителна информация отностно тези съставки, може да получите професионални съвети от специалистите на болница „Скин Системс”.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK