Новини

Лифтинг с конци и какво трябва да знаем?

Лифтингът е широко разпространена процедура, коригираща възрастовите изменения по лицето, отпусната кожа или мускули по лицето, а крайният резултат е младежки, отпочинал и жизнен вид.

Стандартният лифтинг е оперативен метод и се препоръчва при по-големи изменения, за останалите козметични промени, които би желал един пациент, дерматологията предоставя възможността за лифтинг, но с конци. Той повдига и контурира отпуснатите зони на лицето и тялото, без да е необходима обща анестезия и намесата на скалпел.

За кого е подходящ?

Той е безопасна алтернатива  за всички, които по медицински показания не могат да си направят оперативен фейслифт и са на средна възраст между 30 и 60 г.

Как действат конците?

На първо място, държим да отбележим, че конците, които се поставят по време на процедурата, са разградими и не е необходимо последващо премахване. Поставят се подкожно и така специалистът „позиционира” тъканта на желаното място.

Тези невидими за околните конци карат организма ни да произвежда колаген в областта, където са поставени. Той от своя страна придава младежкия вид, който всички ние желаем. Около година по-късно този ефект започва да намалява, заедно с резорбцията на самия конец. Ефектът на подмладяване и освежаване на лицето се запазва до три или повече години след поставянето на лифтинг конци.

Има ли странични ефекти?

Поставянето на лифтинг конци се смята за процедура с нисък риск откъм странични ефекти или усложнения. Не е изключено, обаче след процедурата да усещате парене, подуване, лека болка на мястото, където минава конецът или да има посиняване (хематом).

Понякога в първите дни след поставянетокожата може да изглежда неравна, но тя бива „изгладена” през следващите няколко дни след.

Усложнения, които биха могли да възникнат: алергична реакция към материала, от който са произведени или от обезболяващия и антисептичен агенти, кървене или образуване на хематоми, миграция на конец от мястото на поставянето му, силна болка от страната на поставяне в следствие на прекалено стегнато поставяне, инфекция.

Най-важното, което трябва да знаете за процедурата, е че тя не би могла да се извърши от неопитен и недобре обучен специалист. Безопасното и ефективно поставяне на лифтинг конци изисква прецизна ръка и дълъг стаж като специалист – дерматолог.

Повече за процедурата може да научите от специалистите в болница „Скин Системс”.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK