Новини

Ниацинамид - супергероят при борбата за здрава кожа

Кожата на лицето не винаги е в перфектно състояние. Дори хора, отдавна излезли от пубертета, продължават да имат оплаквания от пъпчици, петна, излишен себум или разширени пори. Много дерматолози препоръчват една съставка за грижа за кожата, която е благоприятна при по-горе изброените проблеми. Това е Ниацинамидът ! Тази вълшебна съставка е позната на потребителите като форма на витамин В3.

Ниацинамидът се съдържа в някои доста вкусни и много разпространени храни. Най-голям процент ниацинамид се съдържа в рибата. Също, в черения дроб, пилешките гърди и в ориза. Добре е, ако смятате, че тялото има необходимост от тази съставка, тези храни да бъдат включени в менюто ви, а приемът им да е редовен, за да може да се набави първо по естествен път.

Съставката се среща както в първоизточници, така и в козметиката, някои лекарства и хранителни добавки. Интересното за него е, че не се разтваря в масла, затова и най-честото му приложение е в продукти на водна основа (серуми, гелове).

Положителните страни на ниацинамида са разнообразни. Някои от основните са:

  1. Възстановява защитната бариера на кожата – Ниацинамидът е перфектната половинка на слънцезащитния крем, защото заедно предпазват кожата от неблагоприятните условия на заобикалящата ни среда, влагата и UV лъчите.
  2. Защитава от стареене – Нашият супергерой също така подпомага  произвеждането на кератин, което от своя страна предотвратява стареенето на кожата.
  3. Намалява хиперпигментацията – Съставката повишава блясъка на кожата, като намалява производството на меланин, който причинява пигментацията на кожата.
  4. Помага при акне – Най-популярното приложение на ниацинамида е при борбата  с акнето. Всъщност той регулира производството на себум, който причинява запушване на порите и натрупване на бактерии.

За да се извлече максимума от него е препоръчително да се прилага локално, под формата на серум, крем или гел.

За подробен преглед при проблемна кожа и последователни стъпки за евентуално лечение, може да се обърнете към специалистите на МБАЛ „Скин Системс”.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK