Новини

Пет грешки при почистване на лицето

Грижата за лицето започва от неговото детайлно и внимателно почистване сутрин и вечер. В забързаното ежедневие често допускаме тривиални грешки, с които вредим на кожата си.

Ето и най-често срещаните:

  • Забравяте да измиете лицето преди лягане

Дори да не носите грим в ежедневието си, кожата се замърсява от изпотяване, от естествено омазняване, от въздуха и куп други фактори в околната среда. Отделете минутка за почистване с мицеларна вода и подходящ измиващ продукт.

  • Проспивате ритуала на почистване и сутрин

Сигурно си мислите, че ако сте легнали с добре почистено лице, през нощта няма какво толкова да му се случи, за да се наложи да повторите ритуала и за „добро утро“. За съжаление бактериите от възглавницата ви не спят, кожата се замърсява и при докосване по време на сън, както и от омазняването на косата ви.  

  • Ползвате една кърпа за лице и тяло

Откажете се моментално от този привидно безобиден, а всъщност крайно нехигиеничен навик. Поддържайки го, вие давате зелена светлина за миграцията на микроорганизми от различни зони на тялото към лицето и така влошавате състоянието на кожата си.

  • Прекалявате с топлата вода

Да вземете горещ душ в месеците  с минусови температури несъмнено е удоволствие, но така саботирате естествените защитни процеси в кожата. И я изусшавате.

  • Сваляте грима с мокри кърпички

Струва ви се практично и ви спестява време, особено когато сте уморени и нямате търпение да си легнете. Но кърпичките за остраняване на грим са пълни с консерванти и след като свършат основната си работа, оставят нездравословна следа по лицето ви.  Отмийте я с подходящ за кожата ви продукт.

 

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK