Новини

Ползите от соевото масло за здравето

Досущ като зехтинът, соевото масло има редица ползи за здравето. Богато на витамин Е, който е мощен антиоксидант, то хидратира, подхранва и забавя стареенето.

Защо е добре да включим соево масло в ежедневното си меню?

  • За да се погрижим за очите си. Омега-3 киселините в соевото масло потискат възпаленията и намаляват влиянието на свободните радикали, причиняващи щети по зрението
  • За да вкараме холестерола в норма. Мастните киселини в соевото масло са перфектния балансьор между добрия и лошия холестерол, което ги прави добър съюзник срещу сърдечносъдовите заболявания.
  • За здрави кости. В соевото масло се съдържа витамин К, който подпомага усвояването на калция от храната.
  • За красива кожа. Съдържащият се в маслото витамин Е е мощен антиоксидант и съюзник в борбата с бръчките. Ако замените лосиона си за тяло поне веднъж седмично със соево масло, ще си подарите хидратация и подхранване. Тази ценна добавка стимулира регенерацията на епидермиса.

Превръщайки соевото масло в част от ежедневното си меню, вие инвестирате в дълголетието на сърцето си и в железния си имунитет. В допълнение намалявате шансовете на остеопорозата и забавяте развитието на Алцахймер.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK