Новини

Разкраси ме с тиква, или защо Хелоуин е повод да се маскираме със здрава кожа

Хелоуин, или Денят на Вси Светии, минава под знака на маскарада, в който колкото по-страшен и оригинален костюма, толкова повече лакомства получават децата. Неговият символ – тиквата, дава повод за празник и на възрастните. Не само защото използвт плода за декорация и вкусни сладкиши, но и заради разкрасителните свойства на тази супер храна.

Ако включите тиквата трайно в менюто си, сияйната и здрава кожа ще бъде вашата любима „маска“ целогодишно, не само на Хелоуин.

Под какви форми може да използваме тиквата в ритуалите си за разкрасяване?

Ексфолиране: Богата на естествени ензими, които помагат за премахване на мъртвите клетки на кожата, насърчавайки по-гладък тен.

Хидратация: Съдържа витамини и антиоксиданти, задържа влагата за еластична кожа.

Изсветляване: Високото съдържание на витамин С може да помогне за намаляване на появата на тъмни петна и неравномерен тен на кожата.

Противовъзпалително действие: Успокоява раздразнената кожа.

Направи си сам грижа за кожата с тиква:

Маска за лице : Смесете пюрирана тиква с мед и щипка канела за подмладяваща маска за лице. Оставете да действа 15-20 минути, след което изплакнете.

Скраб за тяло: Комбинирайте пюре от тиква с кафява захар и малко зехтин, нанесете върху цялото тяло с леки масажни движения за отстраняване на мъртвите клетки.

Крем за ръце: Създайте в домашни условоя хидратиращ крем за ръце, като смесите пюре от тиква с масло от ший и кокосово масло.

Балсам за устни: Смесете масло от тиквени семки с пчелен восък и капка мед за подхранващ балсам за устни.

За повече съвети за грижа за кожата и експертни насоки се свържете се със специалистите на Скин Системс на телефон +359 894 441 080.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK