Новини

Шест причини да започнете да спортувате още днес

За мнозина здравословният начин на живот е неизменна част от ежедневието.  В масовия случай обаче хората неглижират движението,  без да си дават сметка как това се отразява на  кондицията на тялото и менталното им здраве. Специалистите са единодушни, че системната липса на физическа активност  върви в комплект с куп негативи, част от които понижен жизнен тонус , липса на добро настроение и затлъстяване.

Споделяме с вас шест причини, за които си заслужава да включите в ежедневния си график по 1 час физическа активност.

  1. Запомнете равенството: спортът е здраве. Той подобрява сърдечното здраве и работата на мозъка, нормализира кръвното налягане.
  2. Спортът увеличава жизнения тонус и се грижи за доброто ни настроение. След тренировка се наблюдава приток на енергия и човек се чувства зареден. Научно доказано е, че спортът е натурален антидепресант.
  3. Спортът снабдява организма с кислород. По време на физическа активност в човешкия организъм се засилва притока на кислород до всички клетки, с което се подобрява кръвообръщението и работата на мускулите.
  4. Спортът контролира апетита. Хората, които не се занимават със спорт, определено посягат по-често към хладилника и злоупотребяват с калориите. С физическа активност нивата на хормонът на щастието ендорфин се покачват, а неговото наличие в организма доказано се противопоставя на ‘’вълчия глад’’.
  5. Спортът подобрява съня- тук в главната роля отново е ендорфинът , който се бори с безсънието и тревожността.
  6. Спортът притежава възстановяваща функция. Много често след различни видове травми заболявания или операции се препоръчва някакъв вид физическа активност. Доказано е, че това се грижи за подвижността и здравината на ставите.

Ако с посочените причини се почувствахте достатъчно мотивирани за спорт, не губете време.

Цялостният положителен ефект върху организма е гарантиран.

 

 

 

 

 

 

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK