Новини

Съвети за безгрижно и спокойно лято на плажа

Лятото е в разгара си, а слънцето става все по-силно. Правилната слънцезащита в този период е от съществено значение, но в допълнение имаме и някои важни съвети за това как да се насладите на почивката си, без притеснения!

1. Наблягнете на повече течности:

Престоят на слънце дехидратира. За да не се озовете в положение да останете жадни сложете бутилка вода в плажната си чанта преди тръгване за плажа. А защо не и две!?

2. Не се излагайте на слънце без слънцезащита:

Вероятно обикаляте плажната ивица, за да въоръжите децата си с поредния слой слънцезащитен крем, но не забравяйте за себе си. Изберете висок фактор, особено за обедните часове от деня. 

3. Не пестете слънцезащитен крем:

Слънцезащитният крем трябва да се нанася обилно. Изпробвайте няколко продукта вкъщи и наблюдавайте колко бързо кожата ви ще го абсорбира.

4. Изберете слънцезащитен продукт според типа кожа:

Светлата, чувствителна, детска кожа може да бъде повлияна само след няколко минути, затова нанесете по-висок SPF фактор - кожата ви ще ви благодари!

5. Кремът за слънце не е само за лицето:

Освен тялото,  устните, ушите, носът и шията също се нуждаят от подходяща защита! Други места по тялото, които обикновено се забравят от плажуващите, са тези, които са подложени на някакъв контакт с дрехи или предмет. Това например може да бъде носът (където се намират слънчевите очила), раменете (където поставяте раницата) и т.н.

6. Избягвайте плажуването между 11 и 16 ч.

В тези часове от деня слънцето е особено опасно. Например, може да прекарате това време в дълъг обяд със семейството и приятелите си.

7. Нанесете слънцезащитен продукт няколко пъти през деня:

Един от най-важните съвети за плажуване е да нанесете крем за слънце след като сте били във водата. Това се отнася и за водоустойчивите продукти.

8. Нанесете хидратиращ продукт за след слънце:

Подобни продукти подпомагат регенарецията на кожата и нейното успокоение.

Ако все пак имате нужда от допълнителна информация отностно проблеми с кожата, може да получите професионални съвети от специалистите ни.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK