Новини

Защо да НЕ правим пилинг през лятото?

Съвременните методи на естетичната медицина предлага на пациентите широка гама услуги, които ефективно се борят с почти всички недостатъци във външния вид. Такова разнообразие често подтиква пациентите да изпробват всичко наведнъж. Една от задачите на компентните специалисти е да се направи обективна преценка за външния вид на кожата и съответно да се избере ефективна схема за нейното подобряване. Тази задача обаче се изпълнява поетапно и отнема определен период от време. Понякога специалистите трябва да съобразят процедурите дори със сезона.

Такава процедура например е широко разпространеният пилинг.

Какво представлява пилингът? – Процедурата премахва мъртвите слоеве на кожните клетки, подобрявайки цялостния вид на кожата. Пациентите придобиват по-свежа и гладка кожа в рамките само на няколко дни. Химическият пилинг е идеален за тези, които страдат от белези от акне, слънчеви петна, промяна в цвета на кожата и общи признаци на стареене.

Защо не през лятото?

Дори повърхностният пилинг, направен през летните месеци, може да причини частична пигментация на кожата. Излагането на слънцето след процедурата може да причини хиперпигментация, зачервяване  и неравномерен тен на кожата.

През летните месеци ултравиолетовите лъчи въздействат най-силно върху кожата, като увреждат на първо място епидермиса, но проникват и в по-дълбоките слоеве.

Затова на първо място се препоръчва през периода май-септември да не се правят процедури, свързани с премахването на клетки на епидермиса - това са пилингът и избелването на кожата, аблативните лазерни процедури. Би могло да се прилагат по-леки пилинги с нисък процент вещество за общо освежаване на кожата, за стягане на порите и изсветляване на леки повърхностни пигментации,но задължително съчетано с висок фактор фотозащита.

За избелване на кожата е най-подходящ периодът между месеците септември и март, защото през останалото време може да се получи обратен резултат - засилване на пигментацията.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK